Mengintegrasikan Pasaran Digital Malaysia Dengan tekkis

Tekkis membina platform bersatu pertama seumpamanya di Asia Tenggara, dengan matlamat memperkasakan perniagaan untuk menerima bayaran dan mendaftar pengguna beridentiti sah.

Mengintegrasikan Pasaran Digital Malaysia Dengan tekkis

Kuala Lumpur, Malaysia (9 Sep. 2022) — Sebagai penyelesaian sehenti pertama dan satu-satunya untuk Pembayaran Digital dan Pengesahan Identiti di Malaysia, tekkis secara rasmi menandakan kemasukannya ke dalam pasaran digital serantau dengan pelancaran dua penyelesaian perisian revolusioner, dipanggil t-Pay dan t-Verify.

Di Malaysia, pasaran Electronic Know-Your-Customer (e-KYC) dan Pembayaran Digital kini masing-masing bernilai RM7.9 juta dan RM87.8 bilion. Pasaran ini diramalkan berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun sebanyak 21.5% dan 18.5% antara 2022 hingga 2027. Kajian terbaru oleh syarikat keselamatan siber, Surfshark, mendapati bahawa pengguna dalam talian Malaysia mengalami jumlah pelanggaran keselamatan yang mengejutkan, melaporkan lebih 665.2K pelanggaran kes pada Q2 2022, peningkatan 733% daripada Q1 2022. Ini meletakkan Malaysia sebagai negara ke-11 paling banyak dicerobohi di seluruh dunia.

Sheng Tai International Inks MOA With New Era University and Dong Zong To Invest In The Future of Melaka Education
The training centre will provide professional and diploma courses in various fields, including culinary, home economics and hospitality-related

“Bilangan pelanggaran keselamatan yang semakin meningkat telah membuktikan bahawa langkah yang lebih baik diperlukan untuk melindungi pertumbuhan perniagaan digital di Malaysia,” kata Joshua Smith, pengasas dan CEO. “Inilah sebabnya kami percaya langkah seterusnya adalah penyelesaian kami. Tetapi, sistem pengesahan dan pembayaran yang lebih baik bukanlah penyelesaian terakhir – sebaliknya, t-Pay dan t-Verify ialah langkah terbaik seterusnya dalam senjata-senjata yang kita ada untuk menentang ancaman jahat dalam landskap yang sentiasa berubah.”

Dibina dengan mengutamakan kebolehskalaan dan kepantasan digital, tekkis telah membangunkan perisian dan API generasi seterusnya yang menjamin kedudukan syarikat yang berpangkalan di Kuala Lumpur itu di barisan hadapan dalam pembayaran digital dan inovasi pengesahan identiti.

Disokong oleh HeiTech Padu Berhad, tekkis berusaha untuk memperkasakan perniagaan dalam talian dan PKS di seluruh Asia Tenggara untuk mengumpul pembayaran dan proses pengesahan pelanggan dengan selamat dan lancar melalui proses bersepadu yang revolusioner – membolehkan pautan pembayaran tanpa kod dan pengesahan identiti tertanam.

Didorong oleh misinya untuk memudahkan proses penyepaduan, tekkis menyasarkan untuk terus menolak limitasi dengan pengesahan identiti digital dan penyelesaian pembayaran dalam talian yang melindungi Internet yang lebih selamat dan boleh dipercayai. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang tekkis dan perisian revolusionernya, lawati tekkis.com.my.